Site icon Doktor Ričard Šulc Tinkture

PRIRODNI LIJEKOVI ZA DOBAR PRITISAK

hrana za pritisk

Visok krvni pritisak je factor rizika koji nema  posebne simptome, pa ga zato treba redovno kontrolisati. Postoje namirnice I prirodna sredstva koja nam mogu pomoći da pritisak zadržimo u granicama normale.

Ljekovito voće

Tri puta dnevno pijte po čašu svježe cijeđenog soka od jabuke ili soka od pomorandže ili čašu  vode u koju ste dodali dvije kašičice jabukovog domaćeg sirćeta.

Banane

Jedna banana sadrži 450 mg kalijuma , minerala koji snižava krvni pritisak i ublažava štetan učinak soli u organizmu. Kako nervosa I napetost smanjuju nivo kalijuma I povećavaju krvni pritisak, u stresnim situacijama preporučuju se upravo banana.

Borovnice

Šaka borovnica nedeljno smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska, kaoi maline i jagode. Ovo voće obiluje antocijaninom koji štiti od hipertenzije.

Limun

Isjeckajte i sameljite pola kilograma limuna i dodajte pola kilograma medau staklenu teglu i ostavite 10 dana. Zatim svakog jutra uzmite natašte po kašiku.

Ljuta paprika

Ovo je sigurno jedno od najbržih srestava za snižavanje krvnog pritiska. Ljuta paprika širi krvne sdove I ubrzava krvotok, što za za posledicu ima smanjenje pritiska na zidove arterija.

Rastvotite 1-2 male kašičice ljute aleve paprike u toploj void i pomješajte s medom i aloja verom i dobicete moćan domaći lijek protiv hipertenzije.

Pored navedenog voća preporučujemo biljnu tinkturu Srce u kombinaciji sa tinkturom za cirkulaciju i tinkturom za pročišćavanje krvi koja daje najbolje rezultate.