Site icon Doktor Ričard Šulc Tinkture

MUČI VAS PROSTATA-ŠTA ZNATE O PROSTATI?

Prostata je žlijezda veličine oraha, koja obavija uretru, kanal koji dovodi urin iz bešike. Kad dođe do upale i oticanja, muškarac može imati potrebu da češće mokri.

Upala prostate – simptomi

Mokrenje može biti bolno, a mlaz urina slab ili isprekidan. Moguća je i pojava bolova u predjelu prepona kao i donjem dijelu leđa. Ako je zapaljene izazvano bakterijom, simptomi se mogu naglo pojaviti kao sto je groznica, temperatura i krv u mokraći.

Kako muškarci stare, tako se žlijezda prostate povećva i to traje više godina. Kod nekih muškaraca može da izazove problem s bešikom sto nije uvijek slučaj, znači da bešika može da oslabi i zbog drugih zdravstvenih razloga.

Otkrijte na vrijeme upalu prostate

Podvrgnite se jednom godišnje ljekarskom pregledu prostate,j er dobra vijest je da kad se na vrijeme otkrije, praktično svako oboljene prostate može se uspješno liječiti.

Kako izliječiti bolest prostate prirodnim putem?

Kod liječenja ovog oboljenja vrbovica čaj se pokazao dosta efikasan.

Čaj od vrbovice priprema se na sledeći način:

U 2 dl vrele vode stavite punu kašiku svježe ili osušene biljke, ostavite 10-15 minuta da odstoji, a zatim čaj procjedite i popijte. Najbolje ga je piti dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ujutro na prazan stomak, a uveče pred spavanje. Prvi rezultati se jave poslije tri mjeseca, a čaj piti najmanje šest mjeseci.

Pored ovog čaja poželjno je koristiti cjeđene sokove od paradajza, paštrnjaka, korijena celera i mrkve, koji se inače piju za liječenje prostate.

Treba izbjegaviti jesti meso i mesne prerađevine, mliječne proizvode, alkohol, prženu hranu.

Da u liječenju prostate postignete još bolji i brži efekat preporučujemo terapiju tinkturama: Bubrezi- bešika, Antibotik i Prostata po originalnoj recepturi Dr Ričarda Šulca.